+36 27 318 306 Kapcsolat
Vissza

A dupla futammal nyitó Rallycross hétvége – Avagy Höljes

Az idei WRX-et a Svédországi Höljesben nyitották rögtön egy dupla futammal, amelynek Magyar résztvevője is volt Szabó Krisztián személyében.


 

A dupla futam első fordulóját a szombati napon tartották mely a szabadedzést követően, a szokásostól eltérően három kvalifikációs futamból, két elődöntőből, és egy döntőből állt.

A szombati napot Kristoffersson húzta be az egész napos kiemelkedő teljesítményét követően. A dobogó második fokát Mattias Ekström szerezte meg, Anton Marklund pedig a harmadik helyen végzett.

Szabó Krisztián újra rajthoz álhatott a világbajnokságon, és az elődöntő 5. helyén végezte a szombati napot a Hyundai i20-as masina kormánya mögött. A vasárnapja is hasonló képpen végződött a Magyar pilótának, aki a második elődöntő 5. helyén végzett, így sajnos nem tudott továbbmenni a döntőbe.

 

 

A második fordulóra változott a dobogó képe, melynek legfelső fokára Ekström állhatott. Johan Kristoffersson ugyan a második pozícióban ért célba, de csak a 3. helyért járó érmet vehette át mivel a joker körön több táblát is ledöntött, és büntetésként egy hellyel hátrébb csúszott, így a 2. fokra Kevin Hansen állhatott.

 

A következő dupla futam most szombaton és vasárnap lesz, a finnországi Kouvola-ban, viszont Krisztián legközelebb Rigában fog rajthoz állni a szeptember 19-20-i hétvégén.

Facebook Linkedin