+36 27 318 306 Kapcsolat
Vissza

eRX2, avagy a FIA legfrissebben bejelentett versenyszériája

A FIA egyre inkább belátja, hogy az elektromos autókban nagy jövő lakozik, erre tökéletes példa az a vadi új versenysorozat, amely a Rallycross világába vezeti be az elektromos autókat.


 

A most bejelentett FIA eRX2 bajnokság a 2021-es szezon egyik újdonsága lesz, melyben elektromos autók volánja mögött bizonyíthatnak feltörni készülő rally pilóták. A széria az RX2 teljes alapjaira építkezik, és a Word Rallycross Championship másodbajnokságaként kap majd helyet.

Az autókról jelenleg annyit tudni, hogy az RX2 sorozatban jelen lévő gyártók belsőégésű motorjai és autói lesznek kiegészítve a QEV Technologies által nyújtott 32 kWh-os akkurendszerével, és technológiájával, melyet az elmúlt 9 hónap során fejlesztettek. Ez a rendszer nagyjából 25 percnyi energiával fogja ellátni a versenyautókat amely tökéletesen illeszkedik a rallycross rövid futamidejéhez – erről a QEV Technologies ügyvezető igazgatója is beszámolt:

„Meggyőződésünk, hogy a FIA eRX2 bajnokság fontos szerepet fog játszani az elektromos rallycross világ jövőjének kialakításában. A rövid versenyekkel a rallycross ideális bevezetést nyújt az elektromos autók számára az autóversenyzésbe, és bízunk benne, hogy az eRX2 drámaibb és akciódúsabb versenyeket fog nyújtani számunkra. A rendelkezésre álló nyomaték nem csak lényegesen gyorsabbá teszi az autót a jelenlegi RX2 modellekbél, hanem nagyobb precizitást igényel vezetés szempontjából, ami kulcsfontosságú a Supercar szintre vágyó pilóták felkészítéséhez. ”

A versenysorozat 6 fordulóból fog állni, és Európában lesznek a futamok megrendezve, de részletes versenynaptárral majd csak az ősz folyamán találkozhatunk leghamarabb.

Facebook Linkedin