+36 27 318 306 Kapcsolat
Vissza

Szabó Krisztián idén kétszer is dobogóra álhatott a FIA Word Rallycross mezőnyében

A Nürburgringi verseny előtt Szabó Krisztián egyike volt annak a három pilótának az FIA Rallycross Világbajnokság mezőnyében, aki 2021-ben eddig minden fordulóban bejutott a döntőbe - és a magyar versenyzőnek minden szándéka megvolt arra, hogy ezt a sorozatot a hétvégi dupla szezonzárón (november 27-28.) a Nürburgringen folytassa. A két versenyen ez vegyesen sikerült, ugyanis a szombati napon a dobogó 3. helyén zárt, ezzel megszerezve a 2. bronzérmét a szezonban, viszont a vasárnapi nap máshogy alakult, ugyanis a középdöntőből sajnos nem sikerült a döntőbe kerülés.

Krisz mindössze második teljes WRX szezonjának nemzetközi élvonalában a következetesség mintaképe volt, lenyűgözve a sportág követőit és versenyzőit nyers tempójával és versenyzői képességével a GRX-SET World RX csapat Hyundai i20-ában.

A kétszeres FIA ralikrossz Európa-bajnok számára a szezon a következőképp alakult: A negyedik helyen ért célba Katalóniában, Höljesben és Lohéacban is ötödik helyen végzett, majd Rigában negyedik és hatodik lett, mielőtt Spa-Francorchamps-ban egy határozott védekezésnek köszönhetően először állhatott fel a dobogóra. Az ezt követő Portugál versenyhétvégén ismét negyedik helyen végzett, majd a szezonzáró német dupla versenyen első napján újra harmadikként felálhatott a dobogóra, és az utolsó versenynapján pedig a hetedik helyet sikerült begyűjtenie.

Ezekkel az eredményekkel a szezont 162 ponttal zárhatta az 5. helyen.

"Ez egy jó szezon volt, és elégedett vagyok az összes döntőben való szereplésemmel" - ismerte el a 29 éves versenyző. "Bevallom, több dobogós helyezésben reménykedtem. Úgy gondolom, sokat fejlődtem a szezon során, és úgy gondolom, hogy erős versenyző lehetek a következő években.”

Facebook Linkedin