+36 27 318 306 Kapcsolat
Vissza

Kenőanyag márkák

 

Nálunk a Lavinánál kenőanyagokat - motorolajat, motokerékpárolajat, hidraulikaolajat, váltóolajat, kertigépolajat, fékfolyadékot, kenőzsírokat és adalékokat is olyan széles választékban találhat mint autóalkatrészeket!

Íme pár főbb gyártó akiket mindenképpen csak ajánlani tudunk Önnek!

 

 

ARAL

Az Aral márkát 1924-ben mutatták be, mely főként kenőanyag illetve üzemanyag gyártással, és értékesítéssel foglalkozik.

 

BP

A British Petrol a világ egyik legnagyobb olajipar vállalata, illetve a világ egyik olyan cége, mely az olaj- és gázpiac összes területén jelen van.

 

CASTROL

A Castrol az egyik legnagyobb múltú cég a kenőanyag piac területén, mely nem csupán gépjárművek, számára, hanem a repülőipar számára is fontos mérföldköveknél volt jelen.

A lavina a Castrol hivatalos magyarországi nagykereskedője.

 

ENEOS

Az Eneos jelenleg az a cég akik az összes ázsiai Autógyártó, és a legtöbb európai autógyártó számára a gyári motorolajakat szállítják, ilyen többek között a VW, Opel, Renault, Mercedes, BMW és az amerikai Ford is.

 

ENI

Az Eni egy nagy múltal rendelkező Olasz kenőanyag cég mely mondhatni hogy a legnívósabb kenőanyagok között kapott helyet, olyan termékekkel mint az Eni i-Sint, i-Sint Proffesional, vagy akár az i-Ride.

 

EUROL

Az általunk kínált Eurol termékek optimális és biztonságos üzemeltetést nyújtanak mindenhol, minden körülmények között már 40 éve, és olyan nagy rendezvényeken vesznek részt mint a Dakar, ahol Fernando Alonzo az egyik pilóta akit támogatnak a kimagasló teljesítményű kenőanyagokkal.

 

FUCHS

Az 1931-ben alapított Fuchs, egy Német kenőanyagokat gyártó és forgalmazó cégcsoport, akik 1989-ben felvásárolták a Silcolene nevű kenőanyagmárkát, ezzel hatalmasat lépve előre. Az immár Fuchs Silcolene név alatt az amerikai légierővel együttműködve kiváló minőségű kenőanyagokat gyártottak a repülőgép ipar számára, olyan gépekben használták motorolajként, mint a Spitfire, majd később a Concorde. Ezzel egy időben, az autó, és motorsport számára, illetve az űrrepülés számára is kiváló minőséget nyújtottak.

 

GULF

A GULF Oil International az egyike a legnagyobb múlttal rendelkező amerikai olajtársaságoknak. A vállalatot 1901-ben alapították, és azóta is meghatározó szerepet tölt be a világ kenőanyagpiacán. A cégre jellemző innovatív gondolkodás nélkülözhetetlen, és továbbra is megmaradt a Gulf Oil növekedésének alappilléreként.

 

MANNOL

A MANNOL csúcstechnológia segítségével kiváló minőségű kenőanyagok, üzemanyag- és olaj-adalékanyagok, tömítőanyagok és ragasztók, a jármű külső és belső részének ápolásáért felelős termékeket, valamint segédeszközöket és higiéniai termékeket gyárt.

 

MOBIL

A Mobil része volt a 7 testvérnek elnevezett vállalatoknak, amelyek az 1940-es és 70-es évek között uralták a föld olajipari ágazatát. A hét testvér tagjai voltak az Exxon, Mobil, Chevron, Gulf, Texaco, BP és a Shell.

 

MOL

A MOL - Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. jelenleg meghatározó szerepet tölt be a Közép-Kelet európai országok üzemanyag kiskereskedelmi hálózatában, de emellett vannak érdekeltségei Angliában, Norvégiában, és egyes afrikai országokban is.

 

MOTUL

A motulhoz kötődik az első fél-szintetikus, illetve az első szintetikus motorolaj megalkotása, melyek korukban, kiemelkedően magasabb teljesítménnyel rendelkeztek a konkurenciák kenőanyagaihoz képest.

 

NETLA

A Netla termékek, a kenőanyag gyártással foglalkozó WSWProding magyar gyökerű cég által gyártott minőségi kenőanyagok.

Termékeinek fő szegmense az ipari és otthoni felhasználásra szánt kenőanyagok, kenőzsírok, legkedveltebb termékük a Netla Lithium EP2 kenőzsír amely univerzális felhasználásra alkalmazható.

 

PETRONAS

A Petronas kenőanyagok olyan minőséget képviselnek, amelyek az F1-ben szereplő AMG Mercedes csapatát 6 egymás utáni évben is világbajnoki címhez segítették. Szinte már mondható, hogy Lewis Hamilton és Az AMG Mercedes F1 team nevei egybeforrtak a Petronas nevével és minőségével.

 

REPSOL

A Repsol egy Spanyol olajipari cég, amely kitermeléssel, finomítással, és értékesítéssel foglalkozik, melynek termékeit jelenleg 29 országban találhatjuk meg. Több országban nem csak kenőanyagot, hanem üzemanyagot is értékesítenek.

 

SHELL

A holland Royal Duch Shell jelenleg a világ egyik legnagyobb olajipari vállalata, mely a BP mellett az egyedüli, akik az olajipar minden területén jelen vannak.

A 7 testvér fantázianevet viselőkhöz tartozott, ők uralták az olajpiaci ágazatot a 40-es és 70-es évek között (Shell, Mobil, Chevron, Gulf, Exxon, Texaco, BP).

 

TEXACO

1901-ben, amikor pár texasi rátalált egy ott található olajmezőre, megalapították a mai néven csak Texaco néven ismert olajpari vállalatot.

A 40-es és 70-es évek között azok közé a nagy olajipari vállalata között kaptak helyet (Texaco, Chevron, Mobil, Bp, Shell, Gulf, Exxon) akik uralták az olaj iparágat világszerte, őket nevezték a 7 testvérnek.

 

TOTAL

A Total egy Francia multinacionális olajipari vállalat, mely több mint 130 országban képviselteti magát. 1924-ben a francia állam ötlete alapján alapították, mely ma Franciaország egyik legnagyobb cége.

 

VALVOLINE

A Valvoline számára mindig is a lehető legjobb minőség volt a cél, és ezt a hozzáállást a mai napig tartják, a folyamatos kutatásoknak és kitartásuknak köszönhetően. Nagyon fontosnak tartják, hogy a gyártói és ipari OEM előírásoknak ne csak megfeleljenek, hanem túl is teljesítsék azokat, ebből is biztosan tudható, hogy a Valvoline az egyik olyan kenőanyaggyártó, amelyet teljes szívünkből ajánl a Lavina.hu csapata.

 

XADO

Az 1950-es években Szovjet kutatók kutatófúrások során véletlenül találkoztak azzal a jelenséggel, hogy amikor a fúrófejnek sérülnie kellene, az nem sérül, hanem ellenkezőleg mintha vadi új lenne. Utánajártak a jelenség okának, és kiderült, hogy bizonyos ásványok kombinációja mechanikai terhelés során egy kerámiaszerű védőbevonatot képeznek a sérült fémfelületen, javítva és megvédve azt.

Facebook Linkedin